Nas jutro raczej nie bedzie :roll: Klaudia ma świnkę i bardzo wysoką gorączkę więc Edyta odpada, a ja po dentyście mogę się nie dowlec :wink:
opony letnie - co myślicie
Zwiń
X
-
Dobre opony na lato, jakie?
witam
jako, że nabyłem fele 16" a i temperatury już wiosenne mam zamiar w najbliższym czasie nabyć 205/55 R16 V co by potestować nową konfigurację
po przeczytaniu tego topicu w zasadzie wiem że git są:
Toyo Proxes T1S - nie ma w moim rozmiarze
Bridgestone S03 - ponad 650 zł :shock: :? szt., trochę dużo
z kolei zrypali Uniroyal Rainsport1 które już prawie zamówiłem chciałem nabyć ze względu na fajny bieżnik i niezłą cenę (poniżej 400zł). Jest też gość, który handluje używanymi jak nowe m.in. na streetracingu i td-racingu., ale coś nie mam pełnego zaufania do używek.
Wyraźcie swoje empiryczne poglądy, na temat opon, (jakie? gdzie?) wielu to niedługo czeka.
PS po moich poprzednich matadorach wszystkie będą lepsze
strzałaOutlander
była OII 4x4 BMM
już nie ma Octa ASZ super fajna była
-
-
zobacz tutaj..http://www.motoricus.pl/index.php...są np Pirelli P-Zero Rosso za 500 zł sztuka....albo Michelin Pilot Exalto za 488 zł.( bardzo fajna oponka...fajnie trzyma)....ja bym uzywanych smieci nie brał...no chyba ze wiesz kto na nich jezdził i jakim autem tzn w jakim stanie bo moze być np opona lekko przycieta tak ze nawet tego nie zauwazysz a auto bedzie sciągać.......
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EŁa conti sport contact 2?...ktoś coś o nich słyszał?
Chciałby żeby opony miały rant ochraniający felgę.
Pro Race 2 już przyszły
Bravurisy kiedyś miałem i źle je wspominamOutlander
była OII 4x4 BMM
Komentarz
-
-
a conti sport contact 2?...ktoś coś o nich słyszał?
Komentarz
-
-
Re: Dobre opony na lato, jakie?
Zamieszczone przez bendi...
z kolei zrypali Uniroyal Rainsport1 które już prawie zamówiłem chciałem nabyć ze względu na fajny bieżnik i niezłą cenę (poniżej 400zł).
...
bardzo dobre trzymanie w zakręcie, mało wrażliwe na aquaplaning,
jedyna wada to to, że były miękkie i się dosyc szybko scierały :szeroki_usmiech
btw - udało mi sie na nich nawet jedną zimę przejeździć :twisted:With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
ale tam mają ceny :shock: :shock:
może będę miał możliwość coś od nich przyciągnąć i biorę pod uwagę:
co powiecie o tych Falkenach oponach wyglądaja k
i o tych Yokohama'h
pzdrOutlander
była OII 4x4 BMM
Komentarz
-
-
Jak zalezy Ci na wygladzie opony, to dla mnie ta jest wypas
W stanach ceny szczegolnie kompletow maja smieszne, jeszcze do tego dolar nisko stoi.
Sam tez chce sciagnac felgi plus opony, tylko nie mam jak narazie zielonego pojecie co wybrac."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PurchawaJak zalezy Ci na wygladzie opony, to dla mnie ta jest wypas
Obrazek
co to jest zaraz sprawdzę, fajna fakt k . BTW jaką średnicę felg zarzucasz :?:
mi chodziły po głowie takie Enkei mniam, mniam ale wziąłem TD Pro Race 2 w 16" .
edit : już wiem Nitto (pierwsze słyszę) i w 17" tylkoOutlander
była OII 4x4 BMM
Komentarz
-
-
DUX
Ja tez jestem zainetesowany sciągnieciem kompletu opony + felgi z USA wiec jezeli zamówimy wiecej to taniej wyjdzie nam przesyłka i może jakiś rabat
Komentarz
-
Zamieszczone przez DUXJa tez jestem zainetesowany sciągnieciem kompletu opony + felgi z USA wiec jezeli zamówimy wiecej to taniej wyjdzie nam przesyłka i może jakiś rabat"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bendiToyo Proxes T1S - nie ma w moim rozmiarze
Bridgestone S03 - ponad 650 zł :shock: :? szt., trochę dużo
Pozdr,
BPbyła mocna Octa, a jest konik
Greckie Delikatesy
Komentarz
-
-
luke997
Zamieszczone przez BaPitToyo są zbyt twarde do codziennej jazdy, choć w 16-ce nie byłoby czuć pewnie dużego dyskomfortu. Ja po analizie wielu testów zdecydowałem się na GOOD YEAR EAGLE NCT 5. Zobaczymy, jak to się sprawdzi :wazniak
Pozdr,
BP
Pozdrawiam
Komentarz
-
Niestety GY EAGLE NCT5 sa mocno przecietne :cry:
Mialem takie w rozmiarze 195/65/15 fabrycznie z MegankaII... bleeee szybko zmienilem (na 17"). Jak dla mnie troche nie pewne na mokrym i w zakretach. Byc moze duzy wplyw mial na to zachowanie "kartoflany" (czyt. baloniasty) rozmiar tych gum... ale fakt faktem nie kupilbym ich drugi raz :twisted:
Poza tym nie wiem czy to przypadem, czy mialem wyjatkowego pecha , czy pakowali do Meganek jakies stare te opona ale na 2 oponach (slownie 2 sztuki) bardzo szybko zrobily mi sie guzy na bocznych sciankach :evil: Na dodatek nie kojarzylem zebym gdzies te opony przyszczypal, wpadl w dziure, krakeznik czy cokolwiek. Nigdy na zadnych innych oponach nic takiego mi sie nie zrobilo (a styl jazdy +/- ten sam i na dziury w drodze tez jestem raczej wyczulony)
Z zalozenia nie lubie oceniac rzeczy ktorych nie sprawdzilem na wlasnej skorze... dlatego trudno powiedziec obiektwynie ktora opona na lato najlepsza.
Z tych wszystkich na ktorych jezdzilem dluzej niz podczas jazdy testowej to polecam szczerze.
Good Year Eagle F1 GSD 3 jazdzilem w rozmiarze 215/45/17
zdecydowanie polecam !!!
jedyny minus - CENA :cry:
[ Dodano: Sob 12 Lut, 05 02:21 ]
Zamieszczone przez luke997Zamieszczone przez BaPitJa po analizie wielu testów zdecydowałem się na GOOD YEAR EAGLE NCT 5.
Nie wiem nawet czy je pomecze w sezonie bo nastawiam sie na zakup 17" na lato wiec pewnie te Bridgestone-ki sprzedam jako noweczki :twisted:A4 B7 TFSI Quattro S-Line by MT | O2 2.0TDI by MT | Jeep XJ 4.0L | PF 125p 1971
Komentarz
-
Komentarz